Een veilig thuisgevoel: 4 tips voor in en om het huis

Beveiliging in de tuin

Het kan een lastige klus zijn, je huis veiliger maken. Er zijn namelijk voor in en om het huis een aantal dingen waar je aan kunt denken. Veel mensen denken dat ze vooral hun huis erg goed moeten beveiligen, maar ook om het huis en in de tuin zijn er essentiële dingen die je kunt doen voor een veilig thuisgevoel. Ben je benieuwd waar je mee aan de slag kunt gaan? Lees dan snel verder! In dit artikel geven we je 4 handige tips om een veilige omgeving te creëren. 

Installeer een camerasysteem

De meest effectieve manier om zowel te zorgen voor overzicht als het afschrikken van potentiële inbrekers is het hebben van goede camera´s  Met zo’n camerasysteem kun je niet alleen in de gaten houden wat er binnen en buiten je huis gebeurt, maar ook achteraf beelden terugkijken in geval van een incident. Bijvoorbeeld als er in de omgeving iets gebeurt is. De politie heeft er dus ook baat bij. Door het plaatsen van camera’s bij de voordeur, achterdeur en in de tuin kun je potentiële indringers afschrikken en snel handelen in geval van nood. Met nieuwere systemen kun je ook als je niet thuis bent kijken wat er gebeurt in je thuisomgeving. Zo hoef je je niet druk te maken wanneer je op vakantie bent!

Natuurlijke surveillance

Niet alleen in huis, maar ook om je huis kun je de tuin aanpassen aan je veiligheid. Je kunt de omheining van je huis aanpassen. Plant doornige struiken of planten onder ramen en langs de grenzen van je eigendom. Planten zoals rozenstruiken, berberis of hulst kunnen onaangenaam zijn voor inbrekers die proberen dichtbij je ramen of over hekken te klimmen. Deze natuurlijke barrière kan als een extra beveiligingslaag dienen. Zorg er ook voor dat je bomen en struiken regelmatig snoeit zodat ze geen verstopplaatsen bieden voor inbrekers. Door het onderhoud van het groen kunnen buren en voorbijgangers duidelijk zicht houden op jouw huis, wat inbrekers kan ontmoedigen. 

Sluit ramen en deuren goed af

Het klinkt misschien logisch, maar toch wordt dit wel eens vergeten. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goede sloten en sluit ze altijd af wanneer je het huis verlaat of gaat slapen. Indien mogelijk kan je ook een slot op de poortdeur van je tuin laten zetten of een poortdeur nemen waar iemand moeilijk overheen kan klimmen. Controleer regelmatig of alle ramen en deuren goed gesloten zijn, zodat je de kans op inbraak verkleint. Daarnaast is het ook verstandig om te investeren in inbraakwerend glas en deuren. Deze bieden extra bescherming tegen inbraken en zorgen voor een veiligere leefomgeving. Zo kun je met een gerust hart slapen.