Geschikte lui vinden voor de tuin

Ga jij binnenkort verhuizen, of ben jij van plan om de tuin te verbouwen? Dan zijn er natuurlijk verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de elementen die jij graag in jouw tuin wilt hebben. Daarnaast is het goed om bij jezelf na te gaan of je het allemaal alleen kan, of dat er een hovenier bij te pas moet komen. Hieronder bespreken wij hoe je een geschikte hovenier vindt voor jouw tuinverbouwing. 

Wat zijn je wensen?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen als je je tuin wilt verbouwen, is wat je wensen zijn. Wil jij veel groen in je tuin, wil je een onderhoudsvriendelijke tuin of wil jij toch een overkapping laten plaatsen? Op deze manier kom jij er namelijk helemaal achter wat jouw stijl is. Weet jij al een beetje wat jouw stijl is, dan kun je ook beginnen met het maken van een moodboard. Op deze manier heb je voor jezelf op een rijtje wat je precies wil en kan je deze gemakkelijk aan jouw toekomstige hovenier laten zien. Hoe handig is dat? 

Speciale klussen

Zoek jij een hovenier voor een speciale klus? Dan is het wel handig om hier van tevoren je research over te doen. Er zijn bijvoorbeeld hoveniers die doorgestudeerd zijn tot tuinarchitect en zullen dus ook hier verstand van hebben. Het kan ook zijn dat je een hovenier hebt gevonden die juist niks heeft met tuinarchitectuur en echt alleen werk levert voor planten en bloemen. Zoek jij bijvoorbeeld een hovenier die jouw tuin kan verzorgen, maar wil jij ook een houten schutting laten plaatsen? Dan moet je een hovenier zoeken die dit wel wil en kan doen. 

Zoek naar een hovenier in de buurt

Zodra jij bezig gaat met het zoeken naar een hovenier, vind je al snel hoveniersbedrijven aan de andere kant van Nederland. Dit is niet handig en het wordt dan ook aangeraden om in de buurt te gaan zoeken. Elke hovenier heeft zo zijn of haar eigen kwaliteiten. Zorg er dus voor dat je research doet naar wat voor werk de hovenier al geleverd heeft. Kijk desnoods rond in de buurt en vraag aan diegene welke hovenier dat werk heeft opgeleverd.

Een voordeel aan een hovenier dicht bij jou in de buurt is dat je allereerst een stuk minder voorrijkosten hebt. Daarnaast is het fijne aan een hovenier die bij jou uit de buurt komt dat hij het gebied en eventueel de grondkwaliteit kent. Op deze manier kan hij precies op de juiste manier te werk gaan. Bovendien kan een hovenier in de buurt jou op ieder gewenst moment bezoeken, mocht je vragen hebben.