Op welke plekken hekken belangrijk zijn voor de veiligheid

hekken voor veiligheid

Het valt je misschien niet zo op omdat je er niet mee bezig bent, maar overal om je heen waar je langskomt zul je wel hekken zien. Dit komt omdat hekken een hele belangrijke rol hebben als het gaat om veiligheid. Je hebt natuurlijk niet alleen tuinhekken die er mooi uitzien of er voor zorgen dat je buren niet constant bij je naar binnen kunnen kijken. Hieronder vertellen we je op welke plekken hekken belangrijk zijn voor de veiligheid. 

Scholen

Een belangrijke plek waar je hekken kan vinden zijn bij scholen, deze hekken staan vaak om het schoolplein heen en zijn gemaakt van ijzer. Deze hekken zorgen er voor dat kinderen niet van het schoolplein afgaan, wat kan zorgen voor onveilige situaties.

Openbare ruimtes

Ook in openbare ruimtes zie je dat er hekken worden toegepast, denk bijvoorbeeld aan het park of een openbaar gebouw. Hierdoor verklein je de kans dat er bijvoorbeeld iemand met zijn auto het park in komt rijden en niet alleen de omgeving vernield maar ook nog eens mensenlevens in gevaar brengt.

Bouwplaatsen

Rondom bouwplaatsen zul je ook altijd hekken zien, dit zijn vak stalen hekken die erg hoog zijn en waar er bovenop ook spijlen zitten zodat je er niet gemakkelijk overheen kan klimmen. Dit is nodig omdat de bouwplaatsen vaak gevaarlijke plekken zijn waar je speciale schoenen en een speciale helm voor op moet hebben om überhaupt de plek te betreden. 

Bedrijfsterreinen 

De laatste plek waar hekken ook erg belangrijk zijn, zijn op bedrijfsterreinen. Hiervoor heb je flink stevige en hoge hekken nodig, want mensen zonder bevoegdheid mogen hier absoluut niet komen. Dit heeft niet alleen te maken met de veiligheid, maar ook als het gaat om geheimhouding. Als je nog op zoek bent naar stevige hekken, maar dan voor in je achtertuin, kijk dan eens bij de tuinhekken van Hekkenwereld.

Ook al valt het je niet heel erg op, maar overal zijn er wel hekken. Hekken zijn er meestal voor bedoeld om mensen veilig te houden, maar het kan ook vanwege privacy redenen zijn. Op scholen zijn hekken heel erg belangrijk omdat je natuurlijk niet wilt dat de kinderen weglopen. Bij openbare ruimtes wil je voorkomen dat er gekke mensen dingen komen vernielen. Op de bouwplaatsen staan ook altijd hekken om mensen buiten te houden en ongelukken te voorkomen. Het zelfde geld voor bedrijfsterreinen, maar hier heb je ook nog een stukje te maken met geheimhouding.