Wat moet je weten over ledstrips voor buiten

Led Strips Voor Buiten

LED strips zie je steeds meer terug in huizen. Deze soort verlichting wordt bijvoorbeeld geplaatst bij de traptreden, onder de keukenkastjes, rondom de televisie en in de badkamer. Dit type verlichting zorgt niet alleen voor meer zichtbaarheid in de ruimte, maar het zorgt ook veel meer sfeer. De LED strips zijn echter niet alleen geschikt voor in jouw interieur. In jouw tuin komt deze verlichting ook geweldig van pas. Bij het bevestigen van ledstrips in de tuin is het van belang om speciale profielen te gebruiken zodat ze waterdicht gemonteerd worden. Ben jij benieuwd hoe jij deze ledstrip profielen kunt gebruiken in jouw tuin? Lees dan snel dit artikel verder. Wij geven je een aantal handige tips.

De voordelen van LED strips in jouw tuin

Er zijn veel verschillende redenen waarom LED verlichting handig van pas komen in de tuin. Allereerst zorgt het voor een knusse sfeer. Wanneer jij graag in de zomeravonden buiten zit, dan zorgt de led verlichting ervoor dat je er altijd knus bijzit. Daarnaast zorgt het voor meer veiligheid. Een tuin zonder goede verlichting is ’s nachts erg donker. Wanneer je niet goed ziet waar je loop is de kans groter dat je struikelt of valt. Met de led verlichting wordt dit risico een stuk kleiner. Het laatste voordeel is dat de LED strips erg handig zijn voor wanneer je onverwachts een feestje of barbecue organiseert. De led strips zorgen ervoor dat je altijd mooie verlichting in de tuin hebt, zelfs wanneer er onverwachte plannen opduiken.

Wat voor LED strips moet je gebruiken?

De soort LED strips die je gebruikt in de tuin hangen voornamelijk af van jouw wensen. LED strips zijn namelijk beschikbaar in allerlei soorten sterkte en kleuren. Als je houdt van variatie en sfeerverlichting, kies dan voor een RGBW ledstrip. Met deze ledstrip kan jij op ieder gewenst moment de kleur van de verlichting veranderen. Zo kan je de ene avond genieten van sfeervolle wit/geel licht en kan je de andere avond kiezen voor rode of blauwe tinten. Het is met de RGBW ledstrips allemaal mogelijk. Qua lichtsterkte wordt er voornamelijk met 60 lichtpunten per meter gewerkt.

Let op deze eigenschappen

Ondanks dat je de LED strips onder een afdak of een droge plek wilt gebruiken, is het van groot belang dat je kiest voor een LED strip die bestendig is tegen water. Ook op droge plekken kan er sprake zijn van vocht. Een waterdichte LED strip is tegen weer en wind bestendig en zal dus het hele jaar door jouw tuin voorzien van mooie verlichting. Het is ook handig om te zorgen dat je kiest voor een LED strip die energiezuinig is. Zo kosten de strips bij verbruik niet meer dan nodig is. Voor een kijkje naar alle verschillende led strip producten, ga je naar LEDStripXL. In deze webshop vind je alles wat je nodig hebt om buiten ledstrips te monteren.