Geschikte planten voor onder je overkapping

Planten voor onder de overkapping

Heb je een gezellige overkapping in je tuin waar je graag tijd doorbrengt? Dan is het natuurlijk belangrijk om ook de juiste planten te kiezen om deze ruimte sfeervol en uitnodigend te maken. In dit artikel geven we je een overzicht van geschikte planten die perfect passen onder je overkapping. Dus ben jij op zoek naar wat leuke aankleding overkapping? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Siergrassen

Een populaire keuze voor onder de overkapping zijn siergrassen. Deze planten creëren een levendige en speelse sfeer in je tuin. Door de verschillende kleuren en structuren zorgen ze voor een mooie en natuurlijke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan lampenpoetsersgras, prachtriet of pijpenstrootje. Deze siergrassen kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden en gedijen prima zonder direct zonlicht.

Klimplanten

Wil je wat meer groen toevoegen onder je overkapping? Dan zijn klimplanten een goede keuze. Deze planten hechten zich makkelijk vast aan muren, schuttingen of pergola’s en creëren zo een groenere en knusse omgeving. Een bekende klimplant is de druif, die niet alleen mooi groen blad heeft, maar ook nog eens eetbare vruchten produceert. Daarnaast kun je ook kiezen voor de blauweregen, clematis of klimrozen, afhankelijk van jouw persoonlijke smaak.

Kruiden

Planten die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook nog eens heerlijk ruiken én smaken? Dan kunnen kruidenplanten niet ontbreken onder je overkapping. Denk bijvoorbeeld aan rozemarijn, tijm, basilicum of munt. Deze kruiden zorgen niet alleen voor een aangename geur, maar zijn ook nog eens lekker om in gerechten te gebruiken. Plaats ze in mooie potten of plantenbakken en geniet van de geur en smaak die ze met zich meebrengen.

Bloeiende planten

Om je overkapping wat meer kleur te geven, kun je kiezen voor bloeiende planten. Denk aan planten zoals hortensia’s, lavendel, geraniums of petunia’s. Deze bloemen zorgen voor een vrolijke en gezellige sfeer en trekken bovendien ook vlinders en bijen aan. Zo draag je ook nog eens bij aan het behoud van de biodiversiteit in je tuin. Let bij het kiezen van bloeiende planten wel op de bloeiperiode, zodat je het hele seizoen lang kunt genieten van een kleurrijke overkapping.

Onderhoudsvriendelijke planten

Mocht je niet zoveel tijd hebben om je tuin regelmatig bij te werken, dan zijn onderhoudsvriendelijke planten de ideale keuze. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten, grassen of bamboe. Deze planten hebben weinig verzorging nodig en blijven het hele jaar door mooi groen. Zo kun je zonder al te veel moeite genieten van een groene en gezellige overkapping.

Accessoires ter aanvulling

Planten zijn ontzettend mooi, maar ook wat andere accessoires zal natuurlijk niet misstaan. Wat dacht je van een mooie vaas op tafel of wat zwarte sierkussens voor op je loungeset om het geheel net allemaal even wat sfeervoller te maken? Wat we namelijk vaak zien, is dat de mensen het huis enorm gezellig hebben, maar het onder de overkapping vaak wat saai en kaal is. Gemiste kans dus als je het ons vraagt.