Zo haal je de natuur letterlijk in huis

natuur in huis halen

Ben jij ook regelmatig in het bos of op het strand te vinden? Met andere woorden: ben jij dol op de natuur? Dat snappen we maar al te goed. Niets is namelijk zo fijn om je in de natuur te begeven. Maar soms lukt dat niet altijd door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Wat je wél kunt doen, is om de natuur in jouw huis te halen. Hieronder staan vier manieren waarmee jij de natuur letterlijk in huis kunt halen.

1. Investeer in natuurinclusief bouwen

Een duurzame en tegelijkertijd leuke manier om de natuur in huis te halen, is door te investeren in natuurinclusief bouwen. Natuurinclusief bouwen is een manier van bouwen waarbij het behouden van de biodiversiteit voorop staat. Biodiversiteit is namelijk ontzettend belangrijk voor onze aardbol. Een manier om het behoud van die biodiversiteit te verwezenlijken, is door bijvoorbeeld te investeren in vleermuiskasten. Zo creëer jij een broed- en leefplek voor de vleermuis, die bovendien een bedreigde diersoort is. Daarnaast bestaan er nog veel meer kasten, waaronder de gierzwaluwkast die je kunt bevestigen onder bijvoorbeeld het dak. Zo kun jij genieten van dieren rondom jouw woning.

2. Creëer een urban jungle-stijl

Naast dat je buitenshuis wil genieten van het moois dat de natuur te bieden heeft, wil je natuurlijk ook binnenshuis je in de natuur wanen. Een mooie manier om dit te doen, is door een urban jungle te creëren. Urban jungle is tegenwoordig helemaal hip en is een interieurstijl dat wordt gelinkt met de natuur. Wil jij deze stijl ook in jouw woning nabootsen? De eerste stap is om jouw huis vol planten te zetten. Ook is het gebruik van natuurlijke materialen een echte must bij urban jungle. Denk daarbij aan hout, riet, rotan of jute.

3. Maak een moestuintje

Heb jij een tuin? Dan is een moestuintje aanleggen dé ultieme manier om te kunnen genieten van de natuur in jouw huiselijke omgeving. Een moestuintje hoeft overigens niet groot te zijn: vandaar ook het verkleinwoord. Er bestaan zelfs vierkante meter-moestuinen die – je raadt het al – maar een vierkante meter in beslag nemen. In een vierkante meter kun je heel wat groenten en fruit zaaien en oogsten. Heerlijk om in de tuin te kunnen werken, maar nóg heerlijker om vervolgens van verse groenten en fruit te kunnen genieten. 

4. Verf de muur in een natuurlijke kleur

Jouw huis staat al vol met planten, maar toch ontbreekt er iets… Misschien is het de kleur van de muur. Is deze wit? Dan is het tijd om eens de handen uit de mouwen te steken en deze te verven in een natuurlijke kleur. Zo kun jij je nóg meer verbinden met de natuur in huis.